Свет

НЕВЕРОВАТАН СНИМАК: Застарелим наоружањем УНИШТИЛИ НАЈСАВРЕМЕНИЈИ АМЕРИЧКИ ТЕНК

Борба против окупатора води се свим средствима

Хути у Јемену су на фантастичан начин успели да униште саудијски тенк америчке производње М1А2С Абрамс. Снимак је објављен на свим Јеменским медијима.

Борба се догодила у провинцији Џизан у јужној Саудијској Арабији. Шиитски побуњеници из редова Хута су успели да онеспособе Абрамс који није имао пешадијску подршку. То показује још једном велики аматеризам војника и официра Саудијске Арабије.

Током борбе тенк је погођен и посада је била принуђена да напусти возило. За сада није сигурно које оружје су користили Хути, али се претпоставља да је у питању навођена ракета попут Маљутке или Фагота.

Тенк М1 Абрамс је главни борбени тенк америчке војске, и у масовној је производњи још од 1980 године. У употреби је у многим земљама света, укључујући и верног америчког савезника Саудијску Арабију.

У рату у Јемену су супротстављене владине снаге Абд Рахмана Мансура Хадија, против хута, шитског анти-америчког покрета отпора. Хадијеву владу подржавају Саудијска Арабија и друге сунитске земље залива, које немилосрдно бомбардују градове у напаћеној земљи.

 

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ