Србија

СОЊА ЛИХТ ПОДРЖАЛА ВУЧИЋА: Имамо већу економску сарадњу с Косовом него с Русијом

Србија много већу економску сарадњу има са Косовом, него са Русијом. То су чињенице, то можете проверити цифрама, истакла је Соња Лихт, председница Београдског фонда за политичку изузетност, у интервјуу за Радио Слободну Европу.

„Погледајте како изгледа сарадња две привредне коморе. Погледајте како изгледа тај наш извоз на Косово. Погледајте колико је ствари нашим привредницима, од пољопривредника до пружаоца услуга и тако даље важно Косово као тржиште“, навела је Лихт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је додала да је на неки начин тужно да се то негира, односно да заборавимо до које је мере развој тих односа важан за развој обе земље.

„У једној ствари се сигурно слажем са Александром Вучићем, да је неопходан један историјски договор. Не волим да користим трермин „историјски“ јер се ужасно много злоупотребљава, али нама треба један друштвени уговор, који би био од историјског значаја између та два и народа, грађана та два друштва, који ће у ствари да се базира на неопходности да у будућности сарађујемо много озбиљније“, оценила је Лихт.

Према њеним речима, чињеница да нама решење и разрешење, расплитање тог „косовског чвора“, како је назван пре много година, у ствари представља пут напред, не само зато што то тражи од нас Европска унија, него зато што је то заиста пресудно у нашем интересу јер једе ресурсе, једе време, а ништа добро се не догађа.

 

Извор: nspm.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ