Свет

Објављен РАТ Холандији: Ко је крив? ПА РУСИ НАРАВНО

Пошто јој се привиђају руски шпијуни иза сваког угла, холандска министарка одбране је објавила да је Холандија у сајбер-рату са Русијом.

Такође је позвала званични Амстердам да реагује и да предузме одговарајуће кораке – преноси Руссиа Тодаy.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током свог гостовања у телевизијској емисији на каналу НПО1 Анк Билевелд је упитана да ли односи са Москвом могу да се окарактеришу као сајбер-рат.

– Да, таква је ситуација – одговорила је она.

Изнела је тврдње да се Русија меша у „нашу демократију на различите начине“ – и да Холандија мора да „престане да буде наивна“ и да предузме „одговарајуће кораке“.

Окривљавање Русије за различите ствари није ништа ново што се може чути од ове 56-огодишње политичарке. Овог месеца она је изнела тврдње да су четири тајна агента руског Главног обавештајног директората (ГРУ) наводно покушали да хакују податке Организације за забрану хемијског наоружања (ОПЦW). Они су протерани из Холандије још у априлу, али се информација о наводном хаковању појавила шест месеци касније.

Ове тврдње наишле су на плодно тле пошто су у Канади, Великој Британији, САД и Немачкој одмах објавиле вести о наводном мешању Москве у унутрашње послове Холандије. Те тврдње се односе и на наводно хаковање Светске анти-допинг агенције (WАДА). Потребно је напоменути међутим, да нису изнети никакви докази да поткрепе ове тврдње.

Руско министарство спољних послова окарактерисала је ове тврдње као покретање „кампање шпијунске маније“ против Москве. Сада је „сваки руски грађанин са мобилним телефоном“ осумњичен на Западу да је шпијун. Москва тврди да то није крај – преноси Руссиа Тодаy.

Фабриковање и ширење лажи ће испунити своју сврху – каже члан Комитета за одбрану и безбедност Руског сената Франц Клинцевич.

– Једна лаж засењује другу, и тако ствара илузију истине – тврди он.

Тврдње о руском мешању потичу још од председничких избора у САД 2016 године, и политизовани су да би дискредитовали садашњу администрацију председника Доналда Трампа, а у исто прави лаку мету и „бабарогу“ од Русије.

Иако је неколико Руса оптужено за мешање у америчке изборе, Милерова истрага за 18 месеци није представила ниједан уверљиви доказ да је Кремљ одговоран за цурење информација у вези са Демократском странком, нити да су руски притисци, рекламирање и пропаганда променили мишљење гласача и утицали на резултате избора.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas/Russia Today

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ