Свет

РУСКИ ВОЈНИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ево како Американци могу да УНИШТЕ С-300, али то изгледа лако само на папиру

Пошто је у септембру случајно срушен њихов извиђачаки авион, Руси су послали нови противваздушни систем у Сирију.

Противракетни систем С-300, који је Русија послала у Сирију, врло лако би могли да униште амерички Ф-22 Раптори користећи електронске нападе, циљајући директно радаре, рекао је руски стручњак с Академије војних наука, професор Сергеј Судаков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички план за парализу

Према његовом мишљењу, сценарио уништења противваздушног система могућ је ако један заштићени Ф-22 дође у домет руских радарских инсталација. Тада би амерички авион могао да омете руски систем детекције непријатеља истовремено гађајући радаре, лансирне рампе и заповедне тачке. Томе би уследио други напад авиона и бомбардера.

Судаков верује како је управо то амерички план за парализу ПВО система у Сирији, али додаје како тај план изгледа једноставно само на папиру.

Каже како, и у случају да радари на тлу не уоче долазак Раптора, ти авиони би били детектиовани кад би укључили сопствени систем електронских противмера. Према његовим речима, систем контроле на тлу може пронаћи извор радијације и према томе одредити локацију Раптора и одмах према њему лансирати ракету земља-ваздух.

Иначе, слање система С-300 у Сирију, заправо је руски одговор на инцидент у којем је сиријски ПВО систем срушио њихов Ил-20 извиђачки авион, циљајући израелске бомбардере.

 

Извор: Kurir.rs/ Danas.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ