Регион

Скандалозна изјава хрватског кардинала Пуљића: „И Хитлер је дошао на власт по закону“

Обраћајући се на миси поводом 560 година од првог помињања општине Жепче, кардинал Пуљић је рекао да „ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ“

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић тврди да се Хрватима у БиХ одузимају права и да се то представља као законито. И Хитлер је дошао на власт на законит начин, упозорава кардинал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси Хина, кардинал Пуљић је алудирао на то да су Хрвати у БиХ у неравноправном положају, након што је за хрватског члана Председништва БиХ изабран „пробошњачки политичар хрватских корена“ Жељко Комшић, наводно захваљујући гласовима Бошњака.

– У време 1945. закон нам је отео имовину и уништио све што је хрватско и интелигентно. По закону смо били протеривани и по закону је и Хитлер дошао на власт. Али питање је какав је тај закон под којим се одузимају права једном народу и жели се избрисати да је ту живео, као што се то жели Хрватима у Босни и Херцеговини – рекао је кардинал Пуљић.

Обраћајући се на миси поводом 560 година од првог помињања општине Жепче, кардинал Пуљић је рекао да „ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ“ и оценио да се то догађа у БиХ.

Оценио је и да су „тешка времена“, те се поставља питање шта ће бити са Хрватима у БиХ.

– То је врло прљава политичка игра, не само домаћих политика, него и светских моћника који желе хрватском народу да огаде Босну и Херцеговину, огаде наше корене и огњишта, нашу веру и идентитет, и то све под окриљем закона – рекао је Пуљић.

 

Извор: Telegraf/RTS

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ