Регион

ДОДИК СЕ ОДЛУЧИО НА ПРВИ КОРАК И РАЗБЕСНЕО БОШЊАКЕ: Прво ћу Кустурицу поставити за саветника

Он је рекао и да ће му међу првим потезима бити измена Пословника Председништва, али и постављање заставе Републике Српске у зграду Председништва

БЕОГРАД – Председник Републике Српске и новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће му први потез у Председништву бити именовање редитеља Емира Кустурице за саветника.

Он је рекао и да ће му међу првим потезима бити измена Пословника Председништва, али и постављање заставе Републике Српске у зграду Председништва.

„Мој базични кабинет као српског члана Председништва биће у Источном Сарајеву, у Административном центру Републике Српске. Ту ћу обављати своје дужности. Када буду састанци у Председништву БиХ, видећемо. Ако не буде застава РС у Председништву, седнице ћемо одржавати путем линка“, рекао је Додик.

Упитан да ли очекује притисак друга два члана Председништва по питању чланства БиХ у НАТО, Додик је рекао да од тога нема ништа, односно да долази у обзир сарадња путем Партнерства за мир.

Он је додао и да намерава да предложи осталим чановима Председништва одлуку да затраже од ЕУ да БиХ добије статус кандидата без обзира на стање у њој, јер би тај статус „умногоме стабилизовао стање“.

„Ово је прилика за ЕУ да покаже да се залажу да БиХ буде део ЕУ. Ово треба да се гледа као молба, а не уцена“, закључио је Додик.

Говорећи о честитки коју је након избора добио од председника Србије Александра Вучића, Додик је рекао да му је он поручио да Српска и Србија граде још боље односе, као и Србија и БиХ.

„Радујем се томе да БиХ и Србија граде боље односе. БИХ није Сарајево и то свима мора бити јасно. Исто тако БиХ није један члан Председништва“, рекао је Додик.

 

Извор: Kurir.rs/Večernje novosti/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ