Србија

ПОБУНА! НЕЗАДОВОЉНИ ШУМАДИНЦИ ПИСАЛИ НИКОЛИЋУ: Радомире, мигранте води у Бајчетину!

Мештани крагујевачких села неће избеглице у свом комшилуку, градоначелнику прете да ће пред Скупштину доћи с тракторима

Крагујевачка власт, предвођена градоначелником Радомиром Николићем, одлучила је да у шумадијским селима куповином напуштених домаћинстава збрине шест породица миграната! Међутим, ова акција, коју син бившег председника Србије Томислава Николића спроводи са Данским саветом, изазвала је бурне реакције међу тамошњим сељацима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они не желе мигранте у свом комшилуку, а председници сеоских месних заједница тим поводом потписују протестно писмо, и то на српском и арапском језику. То писмо потписало је до сада 13 председника месних заједница великих села.

– Као гром из ведра неба задесила нас је вест да сте потписали некакву сагласност за насељавање мигранта у шумадијским селима, и још да им купујете куће – стоји на почетку протестног писма намењеног Радомиру Николићу, а које се ових дана потписује по шумадијским селима.

Наводе да ће, уколико се одлука не повуче, тракторима доћи испред Скупштине града, па да се с градоначелником о овом проблему „испричају очи у очи“.

– Радомире Николићу, сине Томислава Николића из Бајчетине подно Гледићких планина, своју одлуку ћемо повући само и једино ако ових шест породица населиш на твојој дедовини, тамо где је, чујемо, забрањени град – у Бајчетину. Ето ти предлога, Бајчетина има 16 становника, имате хелидром и сву инфраструктуру. Насели тамо мигранте. Њих у породици има петнаестак просечно и брзо ћеш допринети развоју Бајчетине и гружанског краја – достојанствено и одрживо, што кажу Данци – поручују шумадијски сељаци.

Николић се није оглашавао, а из Скупштине града су казали да је „погрешно схваћено“ и да ту неће бити насељавања миграната.

 

Извор: Kurir / D. I.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ