Русија Свет

САД У СТРАХУ ОД ПУТИНА! Руси у 40 БУНКЕРА складиште оружје које АМЕРЕ може да збрише са ЛИЦА ЗЕМЉЕ!

У Калињинградској области су наводно модернизована четири војна бункера, које је Русија припремила за складиштење нуклеарног оружја, преноси амерички канал Си-Ен-Ен, објављујући сателитске снимке као доказ за своје тврдње.

Наводи се да је рад на модернизацији извођен на минимално четири локације у региону и да је трајао од 19. јула до 1. октобра 2018. године.

Други сет снимака указује на то да Русија наводно гради 40 нових бункера, повећавајући капацитет војног магацина у близини Приморска, друге по величини руске луке на Балтичком мору.

Истиче се да су нови бункери распоређени око старих бункера. На сликама од 18. јула, према тврдњама америчких новинара, приказани су бункери у изградњи, а након десет недеља они „изгледају као да су завршени“.

Ци-Ен-Ен претпоставља да је модернизација извршена у Черњаховску, на територији базе, где се налази 152. ракетна бригада руске војске.

Командант америчке ратне морнарице САД у Европи и Африци, адмирал Џејмс Фого, коментаришући нове податке, изјавио је да руско наоружање код Калињинграда неће зауставити активности НАТО-а у региону и ако Москва жели да изазове Алијансу, она ће одговорити истом мером.

– Нас неће застрашити (војни) системи који се тамо налазе – поручио је Фого.

 

Извор: Srbija Danas/ rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ