Србија

Вучић жестоко реаговао на претње: Ви који хоћете да вешате и убијате, нећете проћи! Неће вас народ

Председник Србије Александар Вучић приметио је данас да на бруталне увреде и претње на његов и посебно на рачун премијерке Ане Брнабић нису реаговали ни они чија је то дужност била.

Он је поручио онима који би да „вешају и силују“ да то неће моћи, јер, како каже, постоји један прост разлог који их омета – неће их народ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чисто да чистије не може да буде. Када буду избори, видећемо да ли ће их народ хтети – рекао је Вучић новинарима.

Посланик Двери Срђан Ного рекао је јуче да Вучића и Брнабић треба обесити због могућег прилива миграната, а раније је један од чланова Савеза за Србију Жељко Веселиновић говорио о томе да би премијерку требало „затворити са Афроамериканцем“.

Вучић каже да је навикао на такве изјаве, али додаје да не може да дозволи да говоре да ће да „вешају“ Ану Брнабић.

Навео је да неки не желе да је заштите, јер „није лојална неким другим људима и другим земљама, већ својој влади и својој земљи“.

– Срамота је да је нико није заштитио, чак ни они чија је дужност била, који воде тела за равноправност. Нису реаговали када су Ани Брнабић претили силовањем – рекао је Вучић.

Он је приметио да они који би да владају земљом промовишу „силовање и вешање“ пошто немају политику.

– Наш обрачун са њима мора да буде још озбиљнија и марљивија политика владе – рекао је Вучић.

Каже да шеф коалиције Савеза за Србију, уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу прети затвором три године, и упитао шта би се десило да је он тужио неког од новинара када су говорили разне неистине и увреде.

– Сви ћуте. Нормално је да тражите три године затвора, јер ‘ко си ти да критикујеш његово величанство’ и пташ одакле ти пет милиона евра на рачуну? – рекао је Вучић, те додао да су поједини са РТС „ишли да плачу код (Вука) Јеремића када је Миленко Јованов издао саопштење, а да нико није ишао да плаче у редакцију Информера“.

Како оцењује, то је нагомилано лицмерје у којима се џелати представљају као жртве.

– Мало би да силују, па мало да вешају. Ајде оставите Ану на миру. Оставите ту жену мало на миру. Оставите новинаре да раде свој посао, одговорите на питање, а не да су најбољи они који не смеју да питају – поручио је Вучић.

Што не смете да питате Јеремића одакле му пет милиона евра на рацуцну, или одакле Ђиласу 25 милиона евра које је зарадио од 2007. до 2012. године, питао је Вучић.

Каже да код њега на конференције за медије долазе сви новинари, а не само „као код њих, они који слушају и служе“.

– То је та врста лицемерја са којом се суоцавамо – подвукао је Вучић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ