Србија

Сви договори ништавни пред силом терориста из Приштине, Поповић поручио: Београд да прекине преговоре ако не одустану од „Војске Косова“

– После оваквих корака Приштине, Србија треба да преиспита даље спровођење договора који су донети у оквиру Бриселских споразума – изјавио је Ненад Поповић

Министар у Влади Србије и председник Српске народне партије Ненад Поповић сматра да Београд треба да прекине све даље преговоре са Приштином уколико она не одустане од процеса формирања војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поповић је навео да након последњих одлука косовске скупштине о формирању тзв. војске, Србија треба да захтева од „западних спонзора лажне државе Косово – да натерају своје штићенике да хитно ставе ван снаге такву одлуку, јер ће у супротном Србија прекинути све даље преговоре са сепаратистима на Косову“.

Према речима Поповића, ова одлука је „последњи ексер у сандук“ Бриселских споразума који се воде под окриљем Европске уније.

– После оваквих корака Приштине, Србија треба да преиспита даље спровођење договора који су донети у оквиру Бриселских споразума, јер је сада јасно да су ти договори ништавни пред силом терориста из Приштине и њихових западних заштитника – указује Поповић.

Он сматра да Србија као одговорна држава мора јасно да стави до знања свима да неће допустити даља понижења и да ће предузети све мере да заштити своје државне и националне интересе.

– Јасно је да Србија у овом тренутку мора још снажније и чвршће да сарађује са нашим савезником Русијом по питању Косова, како би се у наредном периоду спречило укидање УНМИК и формирање такозване Војске Косова, као и да би се обезбедило поштовање Резолуције 1244 и сачувала безбедност Срба у јужној српској покрајини – истакао је Поповић.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ