Србија

ОБРАДОВИЋ И МАРТИНОВИЋ: СНС унела живот у сваки део Србије, од Суботице до Врања!

Посланици Српске напредне странке Марија Обрадовић и Александар Мартиновић оценили су синоћ да је та странка унела живот у сваки део Србије од Суботице до Врања од када је дошла на власт, пре шест година

Гостујући на телевизији Пинк, поводом 10 година постојања СНС, Обрадовићева је истакла да је СНС поносна на своје чланове који чине „озбиљну војску“ и напоменула да ће се 10-та годишњица странке сутра поред централне прославе у Краљеву, обележити и у другим градским и општинским одборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Највећи понос свих нас који радимо у СНС и истовремено вршимо власт, су наши резултати и владе и председника Србије – напоменула је Обрадовићева.

Мартиновић је указао да је, СНС дошла на власт само четири године након оснивања, у време када је, како је навео, требало бити политички храбар, мудар и одговоран, јер је Србија била практично без икакве перспективе.

– Србија је била држава очајних, која није знала у којем правцу треба да иде. Када је СНС преузела власт то је био веома тежак и мучан период спрске историје. Морали смо пре све га да спасимо земљу од банкрота, да стабилизујемо наше јавне финансије и да оживимо практично мртву спрску економију коју тада практично нисмо ни имали – навео је Мартиновић.

Осврћући се на децентрализацију, он је подсетио да се о њој много причало у време власти Демократске странке и Бориса Тадића, али да се, како је навео, суштински ништа није урадило.

– Тек је СНС унела живот у сваки део Србије од Суботице до Врања. Имали смо општине које од Титовог периода није посетио ниједан државни фунционер, попут Лебана, Житорађе, Владичиног Хана… то су биле општине на маргини – навео је шеф посланичке групе СНС.

Задатак СНС је био да врати живот Србији и поправи њен међународни имиџ, јер как је рекао, Србију у то време нико није озбиљно доживљавао, ни ЕУ ни Русија.

– О Кини не треба ни да говоримо. Ја мислим да пре доласка Александра Вуцицћа и СНС на власт ниједна озбиљна инвестиција нити озбиљан разговор са Кином није вођен – истакао је Мартиновић и подсетио да је у лето 2012. године мало ко веровао да ће Србија после шест година моћи да се похвали чњеницом да је постала лидер у региону.

– Ми смо данас и политички и екомонски и инвестициони и инфраструктурни али и спорстки и културни лидер у региону. То су огрони успеси. Стаиблизовали смо наше јавне финансије, за последње четири године успели смо да отворимо стотину нових фабрика, да незапосленост смо спустимо са 26 одсто на 11 одсто…лидер смо у региону по директним страним инвестицијама, а трећу у Европи по расту бруто друштвеног производа – навео је Мартиновић.

Истакао је и да Србија данас има јасну и дефинисану спољну политику и о сваком политичком питању има став који износи и овде и у Бриселу, Њујорки и Москви…

Србија је, како је рекао, опредељена да буде војно неутрална, да постане чланица ЕУ.

Он је напоменуо да су вршени велики притисци на дрзаву да уведе санкције Русији.

– Ми то нисмо урадили и имамо најбоље могуће односе са Кином и Русијом – нагласио је Мартиновић истовремено указујући да је почео процес повлачења признања једнострано проглашеног Косова.

Србија је како је истакао сада у дилпоматској офанзији и почела је да бележи успехе.

Подсећајући Вучићеве контакте, он је истакао да мало ко од председника држава и влада може да приђе близу председнику Србије када су у питањи контакти са највећим светским државницима.

Он је такође истакао да је за довођење инвеститора било потрбно пре свега вратити поверење у државу, правни систем и да се неко бави привлачењем инвестиција.

– Највећу заслугу за то има Александар Вучић, најпре као потпредсеник владе па премијер и сада као председник – закључио је шеф посланичке групе СНС.

Коменаришући смањење пензија, Марија Обрадовић је навела да би то неко назвао „политичким самоубиство“, али да се насупрот томе Вучић одлучио за то „како би искрено рекао у каквом је стању држава била у том тренутку и колико смо били задужени“.

– Александар Вуцицћ и док је био премијер и сада када је председник, иако се неки шале на ту тему, заиста 24 сата се најозвбилније бави вођењем државе како би се извукли из тог периода – навела је Обрадовић.

Сада након свега, како је подсетила, Србија има преко 100 великих страних инвестиција.

– За последње четири, одсносно шест година колико смо на власти, направили смо велике помаке што се тиче здравства, културе, школа, војске и полиције… – навела је Обрадовић.

 

Извор: Informer.rs/Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ