Спорт

ВЕСТ КОЈА СЕ НЕСТРПЉИВО ЧЕКАЛА: Надал ОТКРИО да ли ће предати Нолету ТРОН већ у Паризу!

Шпанац пропустио Мастерс у Шангају.

После освојеног Мастерса у Шангају, Новак Ђоковић је пришао Рафаелу Надалу само на 215 бодова заостатка. Шпанац је пропустио турнир у Кини, а како ствари стоје примопредаја престола могла би да уследи већ на наредном Мастерсу у Паризу, обзиром да је учешће „Бика са Мајорке“ и даље под великим знаком питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, лако би могло да се догоди да Рафа не заигра у граду светлости, чиме би аутоматски дошло до промене на челу АТП листе.

– То што неко тренира, не значи сигурно и да је спреман да игра мечеве. Можеш да удараш лоптицу, али кретање са једне на другу страну терена је нешто сасвим друго. Ако ниси сто одсто спреман, не можеш да се бориш. Поготово то важи за Рафу, који је један од најбољих дефанзиваца у тенису – рекао је генерални директор турнира у Паризу Гиј Форже.

Према последњим информацијама, Шпанац тренира у свом родном граду, далеко од очију јавности, међутим, Форже је нагласио да поседује посредне информације око Рафиног здравственог стања.

– Нисам причао директно са Надалом, већ са људима око њега. Он даје све од себе, велики је професионалац, а цео тим се труди да га спреми, да би се борио за опстанак на првом месту АТП листе. Рафа ни прошле сезоне није био потпуно спреман за турнир, али је дошао. Надамо се да ако је његово стање толико лоше, да неће моћи да игра, да ћемо се видети наредне године – открио је Форже.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ