Србија

Жестока ДИПЛОМАТСКА офанзива Србије! Дачић поручује: Ускоро ће САМО АЛБАНИЈА да признаје Косово!

Нема ниједног ваљаног разлога за тражење превремених избора, изјавио је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Он је, међутим поручио да је СПС увек спреман за изборе и додао да, уколико постоји они који изнова постављају питање легимититета, онда је најбоље да се то провери на изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На констатацију да Александар Вучић не искључује могућност превремених избора, Дачић каже подржава ту идеју уколико неко мисли да може некоме да конкурише, али је проблем је „што опозиција стално жели да игра игру без граница“.

– Онда ће да кажу “ови избори нису коректни“, па ће опет да траже нове изборе. Посао опозиције је да стално тражи изборе, али овде је ствар у томе да они моле бога да не буде избора. То је једна шок-терапија. Иако су избори шок-терапија, ја их подржавам – рекао је Дачић.

Упитан шта би Србија добила након тих избора, он је рекао да је „Вучић последњи на свету који би се противио изборима зато што он има огромну већину“, додавши да би Србија тиме „још једном добила стабилне органе за наредне четири године“.

Према Дачићевим речима, сва истраживања јавног мњења говоре да СПС има двоцифрен резултат и да је СПС друга странка у Србији у коалицији са Јединственом Србијом.

– То је најдуговечнија коалиција у Србији. Сигуаран сам да ћемо остварити резултат бољи од 10 одсто – рекао је он.

Упитан каква је даља политика Владе о Косову, пошто је Вучић рекао да његово виђење решења тог проблема доживело неуспех, Дачић каже:

– Политика Владе је следећа: нема признавања КиМ као једностраног акта. Желимо компромис. Ако они желе компромис, желе, ако не желе, ускоро ће само Албанија да признаје Косово. То би могло да буде тако у наредних неколико година. Хоћу да кажем, та једнострана политика коју они воде доживела је крах – наглашава Дачић.

Он је додао да је са Вучићем и потпредседником Владе Небојшом Стефановићем раговарао да се уложи максималан напор да Косово не буде примљено у Интерпол.

– Не зато што смо против Косова, него зато што смо против једностраних аката. Без договора нема учлањења у било које међународне организације. Они ће пропасти на гласању као што су пропали за Унеско – истакао је Дачић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ