Свет

АМЕРИ КОНАЧНО ПОДВИЛИ РЕП И ПРИЗНАЛИ: Нови сухоји су НЕВЕРОВАТНО МОЋНИ и БЕЗ ГРЕШКЕ!

Унапређене верзије руских вишенаменских ловаца Су-27 и Су-30 имају могућности које се могу упоредити са модернијим Су-35С, пише Нешенел интерест

Ловци Су-27 прве варијанте заостају за савременијим авионима по низу карактеристика и лошије су прилагођени за уништавање копнених циљева, наводи се у чланку. Модернизована верзија Су-27СМ, са своје стране, има савршеније оружје – бомбе са ласерским навођењем, ракете Икс-29 и Р-77, што га заиста чини вишенаменским авионом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Резултат још свеобухватније модернизације је ловац Су-27СМ3. На њега су постављени радар „Ирбис Е“, који се користи и на Су-35С, и нови мотори веће снаге, који омогућавају повећање даљине лета. Осим тога, авион има додатне крилне носаче за наоружање и ојачани планер који може да издржи повећано оптерећење, напомиње аутор. Опрема пилотске кабине такође је усавршена.

На сличан начин побољшани су и двоседни авиони Су-30. Они немају радар „Ирбис Е“, што потенцијално смањује способност праћења циљева на великој удаљености, али су опремљени моторима са диригованим векторским потиском, што чини да ти ловци имају још веће маневарске способности, пише Нешенел интерест.

У чланку се истиче да Су-35С дефинитивно има најизванредније карактеристике сва три авиона.

– Уосталом и мање савремени руски ловци у модернизованој варијанти такође су без грешке и имају своје предности – додаје аутор текста.

Тако је Су-27СМ3 много јефтинији од Су-35 и истовремено има готово исте могућности за погађање циљева на великим раздаљинама. Су-30 је, са своје стране, потенцијално погоднији за напад на копнене циљеве, с обзиром на присуство другог члана посаде, оцењује Нешенел интерест.

Међутим, значајан део авио-парка руских борбених авиона и даље чине мање савремене варијанте тих авиона, али ће и они бити модернизовани или замењени за најновије Су-57, закључује лист.

 

Извор: Informer.rs/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ