Србија

СВЕТСКЕ ШАМПИОНКЕ СТИГЛЕ У СРБИЈУ: Чудесан ДОЧЕК за златне девојке!

Навијачи дошли у великом броју.

Српске одбојкашице су покориле свет! Фантастичном игром у финалу против Италије, наше одбојкашице су по први пу у историји донеле Србији златно одличје са шампионата планете. Дочек на аеродрому „Никола Тесла“ био је фантастичан, јер оне су то својом борбом за грб и заставу наше земље и заслужиле. Према информацијама дочек на балкону испред градске скупштине заказан је за 19 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велики број навијача дошао је на аердром да сачека златне одбојкашице и да им се још једном захвале за све што су учинили на Далеком Истоку. Чули су се и повици „МВП, МВП“ упућени Тијани Бошковић…

Једна од најбољих српских одбојкашица Бранкица Михајловић, била је видно узбуђења оваквим резултатом.

– Мало дрхтим, нисмо очекивали да ће навијачи доћи у оволиком броју. Драго ми је што са њима можемо да прославимо злато. Требаће још времена да схватимо шта смо урадиле.. Од самог почетка смпо играли на високом нивоу и покзалаи смо да смо најбоља екипа на планети. Нажалост, десио се мали пех за Бојаном која је била уз нас на крају- истиче Михајловић.

Једна од најбољих играчица у финалу Стефана Вељковић, била је одушевљена златном медаљом.

– Не могу да верујем шта се све десило. Причале смо у авиону да смо очекивале медаљу, али злато…. Делује нестварно. Срце је пресудило. Нисмо се предвалаи ни у једном тренутку и то нас је довело на кров света. Ово ми је прва светска медаља и надам се лепој прослави- рекал је Вељковић.

Терзић је знао да су његове изабраници дорасле златној медаљи и пре турнира…

– Чудан је осећај. Ипак је ово сан, који је тешко остварив, али када је постао јава тек сада никоме ништа није јасно. Још на припремема смо се шалили да се на овај начин спрема светски шампион. Али псоле почетних победа на првенству, схватили смо и ми и други да је могуће попети се на кров света. Све време смо причали да смо ушли круто против Италијанки, али смо у наставку одиграли нашу игру и успели да савладамо Италијанки. Разговор са Мајом Огњеновић био је пресудан, јер је она емотивна и подиже екипу- закључио је слекетор Зоран Терзић.

Милена Рашић је такође била фасцинирана атмосфером у тиму и успехом целог тима.

– Надам се да је ово почетак.. Сваки спортиста то има у себи. Веровала сам у овај тим, имамо сјајну екипу и атмосферу. То је веома важно. Систем је такав да је трајао предуго. Издржале смо и победа у финалу је била још слађа- рекла је Милена Рашић.

МВП финала Тијана Бошковић емотивно је преживела цео турнир.

– Искрено, немогу да пронађем прав речи. Пресрећна сам и поносна на цео тим. Пресудило је што смо се држале заједно и прегурале све тешке тренутке. Било је доста стресно, али смо издржале. Хвала на подршци, ово је наш заједнички успех- истакла је Бошковић.

Према информацијама дочек на балкону испред градске скупштине заказан је за 19 сати.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ