Србија

Вучић О НАЈТЕЖИМ МОМЕНТИМА од оснивања странке: Највише сам се плашио реакције народа након потписивања Бриселског споразума!

СНС је основан 21. октобра 2008. године и бележи константно повећање рејтинга.

Александар Вучић, председник Србије и Српске напредне странке открива који су му били најтежи моменти од оснивања странке, кад се плашио реакције народа и шта је то што га искрено радује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СНС је основан 21. октобра 2008. године и бележи константно повећање рејтинга.

– Једна од најтежих ствари у протеклих 10 година били су тренуци после потписивања Бриселског споразума, када сам морао да идем у Косовску Митровицу да објашњавам људима разлоге. Тамо сам дочекан повицима и звиждуцима, али сам обећао да ћемо се држати тог споразума. И, као што видите, ми га се држимо, а Приштина бежи од њега. И тада сам знао да донсим тешку одлуку која ме много може коштати, али нисам бежао од ње и испоставило се да сам био у праву. Србија се данас уважава, подигли смо међународни углед – каже Вучић.

Ценимо сами себе
Председник СНС истиче и подизање међународног угледа Србије и посете светских лидера, од којих су неки први представници тих земаља у Србији после 30 година.

– Друга веома тешка ствар је тренутак када је требало донети одлуку о смањењу плата и пензија и донети Закон о раду знајући да ћу свима бити крив, да ће ме људи осуђивати и неће ме разумети. Данас се види да је то била добра одлука. Консолидовали смо финансије, повећали плате и пензије, а Србијаје сада на путу економског напретка.

Председник СНС каже да „смо почели више да ценимо себе, нашу традицију и страдања“.

– Обележавамо на високом нивоу заједно са Републиком Српском и страдање нашег народа у Јасеновцу и „Олуји“… Обележавамо и годишњицу НАТО бомбардовања и не извињавамо се никоме ко то није заслужио. Успели смо да вратимо народу национално самопоштовање и веру у себе, сачували смо независност и суверенитет – каже Вучић и додаје да га радује отварање нових радних места, инвестиције.

Запошљавамо људе
– Оно што ме посебно радује је свака нова отворена фабрика. Толико сам узбуђен после отварања фабрике у Краљеву. Радили смо дуго и посвећено на довођењу инвеститора у нашу земљу и они су почели да долазе. Данас запошљавамо људе, а не као некад кад су десетине хиљада људи остајали на улици, без посла у фабрикама које су неки опљачкали – поручио је Вучић.

 

Извор: Srbija Danas/Kurir

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ