Србија

Лазански открио праве намере Американаца: Шаљу Косову ТЕНКОВЕ из Авганистана да направе хаос!

Албански екстремисти у Приштини најозбиљније планирају да, чим заврше трансформацију Косовских безбедносних снага (КБС) у такозвану „војску Косова“, заузму север покрајине и протерају Србе који тамо живе.

Постојање оваквог пакленог плана индиректно је јуче потврдио и генерал Рахман Рама, командант КБС, који је најавио да ће његова „војска“ бити распоређена на целој територији Косова, укључујући и „границу према Србији“. Албанци, притом, од Американаца траже да њиховој “војсци” донирају тенкове с којима би заузели север Косова!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Раминим речима, усвајање закона о транзицији КБС у војску “једна је од најважнијих прекретница за Косово”.

– Након трансформације, косовска војска имаће све атрибуте модерних армија у демократским државама. Косовска војска браниће територијални интегритет Косова. У новом мандату биће 5.000 активних војника и још 3.000 резервиста. Будућа војска Косова биће распоређена на целој територији Косова – наглашава Рама, чиме најављује и “упад” на север покрајине.

Војни коментатор Мирослав Лазански каже да Американци, ако хоће, врло лако могу да спрече формирање “војске Косова” финансијским блокадама.

– Али, очигледно је да они то не желе. Та такозвана војска Косова од НАТО ће добити лако артиљеријско и ПВО наоружање. По систему “каскаде”, богатије чланице НАТО поклањају борбене системе који нису више “прва лига”, али су још добри и оперативни. Искрено, не бих се изненадио да Косово добије и батаљон тенкова и да ти тенкови буду модернији и од наших М-84, пошто наши тенкови нису модернизовани од 1990. године… Видите, Американци не знају шта ће са силном оклопном техником коју морају да повуку из Авганистана или да је тамо униште – упозорава Лазански.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ