Србија

Харадинај поново провоцира: Од Београда тражим поштовање садашње територије и признање независности Косова

– Мислим да су фактори одлучивања схватили да нема места за такву опцију – изјавио је Рамуш Харадинај

Пемијер привремених косовских институција, Рамуш Харадинај, изјавио је да је опредељен за животу миру са Београдом и да је то једина алтернатива за експерименте као што је идеја Хашима Тачија за корекцију границе, коју, како каже, није спреман да прихвати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Идеја о корекцији граница је „мртва“ – рекао је Харадинај и нагласио да је за њега корекција „границе између Косова и Србије погрешна“ и категорички је против тога.

– Мислим да су фактори одлучивања схватили да нема места за такву опцију. Тачи је рекао да, ако неко има алтернативу, он је вољан да саслуша. Мислим да постоји алтернатива, а то је да две државе живе у миру, а не да се преговара о Косову, јер то није мир, то је нестабилност – навео је Харадинај.

Како каже, можда то неће задовољити „апетите Београда“, али се негде морамо зауставити, а то је „поштовање садашњих граница, територије и обострано признање“.

– Нико није спреман да уђе у експерименте корекције границе. Не верујем да би неко прихватио да игра игре на глобалном нивоу – поручио је Харадинај.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ