Свет

ПУТИН ЗАЛЕДИО ЕВРОПУ, БИЋЕТЕ МЕТА РУСКЕ ОДМАЗДЕ! Претње САД и РАЗМЕШТАЊЕ РАКЕТА уз наше границе НЕЋЕ ПРОЋИ!

Руски председник Владимир Путин је на прес-конференцији са премијером Италије Ђузепеом Контијем у Москви изјавио је да нејасно шта ће бити са новим ракетама ако Америка изађе из Договора о ликвидацији ракета средњег и кратког домета

– Постоје одређена питања у вези са развојем ракетних технологија у свету и са ограничењима које су само САД и СССР преузели на себе… Нас брине што је поништен Договор о ограничењу система противракетне одбране, сада се ради о Договору о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, нејасна је и судбина СТАРТ 3… Ако све то буде демонтирано, неће ништа остати у сфери ограничења раста наоружања – изјавио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима руског председника, ситуација ће тада бити крајње опасна.

– Не остаје ништа друго осим трке у наоружању… Најважније је питање, шта ће они радити са ракетама које ће се опет појавити. Ако оне буду постављене у Европи, природно је да ћемо ми одговорити реципрочно. Европске земље које пристану на то, ако до тога дође, треба да знају да своју сопствену територију стављају под претњу могуће одмазде – нагласио је он.

Путин је нагласио да не види никакве основе да се Европа наде у таквој ситуацији.

Притом, он је указао да САД нису показале никакве доказе да Русије крши Договор о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, а да су га саме кршиле.

Руски одговор на излазак САД из поменутог договора биће брз и ефикасан, обећао је Путин.

Руски лидер је саопштио да ће са председником САД Доналдом Трампом разговарати о овој теми у Паризу 11. новембра.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ