Спорт

СРАМОТА ГА СРПСКОГ ПОРЕКЛА: Наш тренер променио име да нико не би знао да је Србин!

Невероватна прича о тренеру који је донео прву шампионску титулу словачком клубу

Уочи меча Лиге Европе између Динама и Спартака из Трнаве у Загребу једна од главних вести у целом региону јесте прича бившег тренера словачког тима, Нестора ел Маестра, Србина по пореклу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што о чему сви брује јесте његово признање зашто је променио име – стидео се свог српског порекла.

Рођен је у Београду 1983. године као Нестор Јевтић, али се са 8 година преселио у Енглеску, да би већ у 16. години одлучио да промени своје име, јер се стидео што долази из земље коју су сви окарактерисали као агресорску.

– Хтео сам да се решим оног ‘ић’. Након толико година у Енглеској осећао сам се као Британац, а било ме је и срам што сам из Србије која је тада у свету била позната као агресор. Тиранину Слободану Милошевићу, чије презиме се завршавало као моје, судило се за ратне злочине – рекао је у једном интервјуу.

Најпре је променио име у Џон Смит, али је потом одлучи да врати своје право име Нестор, али додао му је „Ел Маестро“, јер му је то било кул.

– Сад сам Ел Маестро дуже него што сам био Јевтић и научио сам да живим са тим – поручио је Нестор ел Маестро.

Он је од најмлађих дана желео да буде тренер, кренуо је у академији Вест Хема, потом су уследили ангажмани у Аустрији из Беча, Шалкеу, Хановеру, Хамбургеру, Валенсији и онда је прихватио позив да буде први стратег Спартака из Трнаве са којим је освојио прву историјску титулу шампиона Словачке.

Ипак, после тог успеха није остао већ се преселио у ЦСКА из Софије.

Иначе, фудбалским заљубљеницима је вероватно познатији његов млађи брат Никон који је такође променио презиме у Ел Маестро, који је својевремено важио за најталентованијег играча Европе, али је потом потпуно нестао са фудбалске мапе.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ