Русија Србија

Вучић открио: „ПУТИН МЕ ЈЕ ПИТАО ТОКОМ РУЧКА — Само ми реци, како си успео“

Председник Србије Александар ВУчић изјавио је да су српске јавне финансије уређене и истакао да ће сви пензионери имати веће пензије него раније.

„Када сам био у Русији, током ручка Путин ме је питао — само ми реци, како си успео“, рекао је Вучић за ТВ Пинк, наводећи да је пензијска реформа велики испит за Русију где је старосна граница за одлазак у пензију 55 до 58 година и да је једини начин да Русија опстане да се помери старосна граница.

Вучић је казао да су бројне државе суочене са истим проблемима и да Немачка сада продужава радни век на 67 година јер се људски век продужава, преноси Б 92.

„И ја сам му рекао да смо то урадили, неко би рекао за 10 дана, али није, то су најтеже мере јер је тешко људима да разумеју, ишли смо и на смањење плата и пензија и на реформу радног законодавства и дало је одличне резултате. И не само да смо вратили него ће сви имати значајно веће плате и пензије“‚, казао је Вучић.

Казао је да ће „нешто богатији пензионери“ имати значајно веће пензије 10. новембра октобарску пензију која ће бити значајно увећана него што су имали 2014. године.

 

Извор: rs.sputniknews.com

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ