Србија

Словенци променили мишљење: Тражи се повлачење признања Косова

Социјалистичка партија Словеније упутила је позив председнику, премијеру и члановима владе те земље, да се заложе да Република Словенија, по угледу на све већи број земаља, повуче признање Косова и подржи територијални интегритет Републике Србије.

У писму те странке се наводи да је Словенија 2008. године начинила велику грешку признањем независности дела територије Републике Србије, братске земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Косово и Метохија је саставни и неодвојив део Србије, као што такође пише у резолуцији 1244 УН – истиче та словеначка ванпарламентарна странка.

У поруци се напомиње да Косово и Метохија, „јужна покрајина нама братске земље“, према међународном праву, није имала никакво право да се изјасни „држава“, и додаје да је 10 година након признавања, још очигледније да је Косово од почетка југословенске кризе 1980-их било – инструмент Запада.

На Косову, САД база Бондстил, ствара немире на јужној граници Србије и на самом Косову, и оваква пракса је усмерена ка братској Србији, братској Русији, Словенији и Европи.

– Европа је буре барута, Балкан је детонатор и са садашњом ескалацијом ситуација постаје врло опасна, чак и за грађане Републике Словеније. Зато Западу треба дати јасан сигнал да се нећемо потчинити његовој политици – истиче Социјалистичка партија Словеније.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ