Регион Србија

Вучић после скандала на ХРТ,поручио грађанима Србије: Нећу дозволити никоме да вас понижава!

Председник Србије Александар Вучић данас је рекао да ће Србија увек поштовати туђе жртве, али да неће дозволити да неко унижава Србију и не поштује њене жртве

– Жао ми је људи који своју славу покушавају да стекну на криминализацији и негацију страшних злочина над Србима, пре свега у Другом свестком рату – рекао је Вучић поводом скандала на ХРТ-у са представљањем књиге на којој су и он и политички лидер Срба у Хрватској Милорад Пуповац „сврстани“ у промотере континуиране „терористичке“ политике Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Почаствован сам што сам у друштву Александра Карађорђевића, а верујем да ни Пуповцу не смета што га пореде са Прибићевићем – рекао је Вучић одговарајући на питања новинара на обележавању страначке славе.

Како је рекао, за нас је важно да не шаљемо такве поруке, и поновио да Србија поштује све туђе жртве, и хрватске, и бошњачке и албанске, али да не дамо да унижавају Србију.

На тако нешто, додао је, увек ћемо реаговати, али не „виком и дреком“, већ истином, чињеницама и на миран начин.

Приметио је и да последњих дана бивши министар спољних послова Хрватске Давор Иво Штир указује на „нарастајућу снагу“ Србије и да то Хрватска мора да узме у обзир и да поведе рачуна како Србија не би још више ојачала.

– Србија јача и снажи због напретка економије. Србија је независна земља, сама доноси одлуке, оне се не доносе ни у некој амбасади, нити у било којем иностраном центру моћи. Није лако изградити позицију независне државе у 21. веку, посебно када је у питању држава са седам милиона становника, територијално невелика, и без значајних рудних богатстава – рекао је Вучић.

Додао је да је то што њега вређају ситница, а на тенденцију и покушаје да се умање српске жртве одговорићемо из научног, културолошког и сваког другог угла.

– На нама је да градимо најближе односе са свима, али нећемо да дозволимо ниподаштавање српских жртава и унижавање Србије, а славићемо наше победе – рекао је српски председник.

Подсетио је и да ће грађани 9, 10. и 11. новембра да виде моћнију Србију, и то 30, 40 пута више, а догодине и 150 пута више моћну, него што је била пре пет година у смислу војне опреме и наоружања.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ