Спорт

АФЕРА „НАМЕШТАЉКА“ ЈЕ ПОЛИТИЧКИ УДАР НА ЗВЕЗДУ! Француски адвокат тврди да су оптужбе на рачун српског клуба неистините!

Црвена звезда је жртва клевете и прича о намештању утакмице са Париз Сен Жерменом је политички удар на српског првака, поручује француски адвокат Антоан Веј

Он је тиме практично потврдио сазнања Информера да је читаву аферу покренуо један српски политичар са циљем да наруши углед црвено-белих и Србије!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тај политичар је дојавио челницима Европске фудбалске уније (УЕФА) да се Звезда спрема да намести меч са ПСЖ и да један руководилац црвено-белих жели да уплати пет милиона евра на пораз Београђана од пет голова разлике. У УЕФА су ову информацију узели здраво за готово због тога што је „доушник“ бивши српски државни функционер.

Интерна истрага

Звезда је у Паризу поражена резултатом 6:1, а неколико дана касније угледни француски лист „Лекип“ објавио је да је француско тужилаштво покренуло истрагу због могуће намештаљке. Веј, партнер у француској адвокатској канцеларији „Дипон-Морети & Веј“, која заступа Црвену звезду, тврди да су оптужбе на рачун српског клуба неистините.

– Не верујемо да ће Звезда бити кажњена, сматрамо да је неко други одговоран за све што се десило. Челници Звезде разумеју да је ово политички удар, с циљем да се наруши репутација клуба. У клубу су спровели интерну истрагу како би потврдили да нико у клубу није урадио оно за шта су оптужени. И заиста, ако сагледамо ствари реално, немогуће је неопажено уплатити пет милиона евра – објашњава Веј.

Он наглашава да ће Звезда ускоро поднети тужбу против непознатог починиоца, који је био доушник УЕФА и дао им лажне информације да је утакмица ПСЖ – Црвена звезда намештена.

– У Црвеној звезди сматрају да су жртве клевете. Због тога су одлучили да поднесу тужбу за клевету против непознатог починиоца. Они се уздају у српско и француско правосуђе. Изнете оптужбе су неистините и без иједног материјалног доказа. Представљају покушај стварања другачије слике клуба. Предузете мере за нас представљају прелазак у контранапад с циљем да се открије главни кривац ових спекулација. Поред тога, намера нам је да се одбрани позиција клуба у јавности – открива Веј.

Тужиће „Лекип“

Познати француски адвокат каже да постоји низ нелогичности у целој причи, због којих тврди да ни Црвена звезда ни ПСЖ нису умешани у ову аферу.

– Биће тужбе јер не знамо идентитет особе која је извор и не знамо под којим условима је све пуштено у јавност. Оно што је потпуно бизарно је да се тај извор информација није обратио надлежним органима, већ је ишао преко УЕФА. Очигледно да је постојао мотив да се нашкоди ПСЖ и Црвеној звезди. Засад не постоји ништа што би доказало истинитост тих оптужби – наглашава Веј.

Црвена звезда разматра и могућност да тужи „Лекип“, који је први објавио наводне информације о намештању.

– Разговараћемо с људима из Црвене звезде о томе наредних дана. Звезда од нас жели да приступимо истрази с циљем да се одагнају све сумње и да се открије ко стоји иза свих ових прича – закључује Веј.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ