Свет

АВИОН СЕ СУРВАО У МОРЕ! Срушио се „боинг 737“ са 189 путника и чланова посаде

Авион индонезијскога Лион Аира са 188 путника и чланова посаде срушио се у понедељак у море код острва Јава, недуго након полетања из главног града Џакарте, саопштила је индонезијска агенција за трагање и спашавање

Боинг 737 нестао је с радара отприлике десет минута након узлетања, а новине Страитс Тимес наводе да је летео на линији Џакарта – Палканпинанг на отоку Банка у Индонезији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нешто пре трагедије, пилоти су затражили дозволу за повратак на аеродром Синду Рахаyу. Контрола лета то је допустила, али авион је убрзо након тога нестао с радара.

Претпоставља се да је пао у подручју западне обале отока Јаве. Остаци авиона као и пртљаг путника већ су пронађени у мору.

Акција трагања и спашавања и даље траје. Засад се зна да су међу путницима биле и две бебе те најмање једно дете, јавио је ББЦ.

Лион Аир највећа је приватна авиокомпанија из Индонезије која оперира на 126 аеродрома у Индонезији, Сингапуру, Вијетнаму, Малезији и Саудијској Арабији.

Заједно с твртком-кћери Wингс Аир, Лион Аир налази се на листи компанија којима су забрањени летови на подручју Европске уније.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ