Србија

ПРЕСУШИО ДУНАВ! КАТАСТРОФАЛНИ ПРИЗОРИ: Овако нешто се не памти! (ФОТО)

Због изузетно ниског водостаја Дунава готово је потпуно стао саобраћај теретних пловила кроз мађарски део те друге по величини европске реке, објавио је данас Радио-Кошут.

Geplaatst door I love Novi Sad op Zondag 28 oktober 2018

Водостај је такође веома низак у Новом Саду, а на фотографијама објављеним на друштвеним мрежама виде се грађани који на шеталишту „Штранд“ ходају по спрудовима који су испливали након повлачења река, као и мост Слобода испод кога нема воде.

Ипак метеоролози најављују да ће наредних дана Дунав почети да расте.

Према речима председника Мађарског савеза за пловидбу унутрашњим водама Атиле Бенчика, ниво Дунава је почео да опада још у јулу, а сада је толико низак да могу да плове само мање барже, чиме је нанета велика штета превозницима, преноси РТ Војводине.

Због реконструкције низа пруга ни железница не може да преузме сву поручену робу, а највећа штета нанета је у транспорту руде гвожђа, пољопривредних култура, вештачких ђубрива и великих контејнера.

Geplaatst door I love Novi Sad op Zondag 28 oktober 2018

Према подацима Државне службе за мерење вода јутрос је висина Дунава износила код Комарома 107, код Естергома 93, код Будимпеште 154, поред Дунаујвароша 22, Баје 74, а Мохача 72 центиметра.

 

Фото: Twitter printscreen

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ