Свет

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ БЕЗ ПАРДОНА: Американци знају на шта смо СВЕ СПРЕМНИ!

Москва жели нормалне и пословне односе са САД уз обострано поштовање и више пута је предложила како да се изгради дијалог са том земљом, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров

Он је у интервјуу за Русија 1 Тв рекао да Русија не форсира пријатељство са Вашингтоном, као и да је руска страна више пута на различитим нивоима предлагала америчкој како би ти односи требало да се изграде, преноси Тас с.

Према његовим речима, Русија је спремна да разговара са Вашингтоном о било ком проблему у билатералним односима и да решава међународне проблеме.

– Они знају на шта смо све спремни. Уколико постоји област где су Американци спремни да разговарају на једнаком нивоу и уз поштовање, отворени смо за то.

Говорећи о нуклеарном споразуму из којег је САД најавила повлачење, Лавров је рекао да је Москва почела да припрема одговоре везане за пакт о контроли наоружања, преноси Ројтерс.

– Пре недељу дана, а свега неколико дана пре него што су САД најавиле да ће се повући из нуклеарног споразума, Американци су преко амбасаде у Москви послали руском Министарству спољних послова обимну листу питања о томе шта их брине – рекао је Лавров.

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је 20. октобра да Вашингтон планира да изађе из нуклеарног споразума са Русијом, који су 1987. године потписали тадашњи председници Русије и САД Михаил Горбачов и Роналд Реган.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ