Свет

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ БЕЗ ПАРДОНА: Американци знају на шта смо СВЕ СПРЕМНИ!

Москва жели нормалне и пословне односе са САД уз обострано поштовање и више пута је предложила како да се изгради дијалог са том земљом, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров

Он је у интервјуу за Русија 1 Тв рекао да Русија не форсира пријатељство са Вашингтоном, као и да је руска страна више пута на различитим нивоима предлагала америчкој како би ти односи требало да се изграде, преноси Тас с.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Русија је спремна да разговара са Вашингтоном о било ком проблему у билатералним односима и да решава међународне проблеме.

– Они знају на шта смо све спремни. Уколико постоји област где су Американци спремни да разговарају на једнаком нивоу и уз поштовање, отворени смо за то.

Говорећи о нуклеарном споразуму из којег је САД најавила повлачење, Лавров је рекао да је Москва почела да припрема одговоре везане за пакт о контроли наоружања, преноси Ројтерс.

– Пре недељу дана, а свега неколико дана пре него што су САД најавиле да ће се повући из нуклеарног споразума, Американци су преко амбасаде у Москви послали руском Министарству спољних послова обимну листу питања о томе шта их брине – рекао је Лавров.

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је 20. октобра да Вашингтон планира да изађе из нуклеарног споразума са Русијом, који су 1987. године потписали тадашњи председници Русије и САД Михаил Горбачов и Роналд Реган.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ