Србија

Тражио сам од редитеља да скине постер Звезде, јер су сви официри муслимани навијали за Партизан: ШОКАНТНИ детаљи са снимања филма Караула

Познати глумац из БИХ Емир Хаџихафисбеговић недавно је гостовао у емисији “Упитник“ где се дотакао многобројних тема везаних како за спорт, тако и за Црвену звезду и Партизан.

Током политичког разговора који му очигледно није одговара, Емир је одлучио да промени тему, па се дохватио филма у комбинацији са спортом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испричао је анегдоту са снимања филма “Караула“ и причу око тога како се грб Партизана нашао у његовој канцеларији.

– Рајко Грлић је хтео да у мојој канцеларији стоји постер Црвене звезде. Ја кажем: “Он (мислећи на лик поручника Сафета Пашића) није Делија, он је Гробар. ја ако будем играо Делију то неће бити тај лик.

– Каже небитно. Ма, битно је. Јако је битно, јер сам ја проверио да су сви официри муслимани у ЈНА навијали за Партизан. Не постоји ниједан случај да је официр муслиман у ЈНА навијао за Црвену звезду. И ја сам снагом аргумената убедио Грлића да ту стоји постер Партизана, а не Звезде – рекао је Хаџихафисбеговић.

А да прича није измишљена, доказ су и сцене из једног од најпопуларнијих југословенских филмова из тог времена.

У овој сцени се види како је грб Партизана стављен одмах испод портрета Јосипа Броза Тита.

Иначе, Емир је познат као велики националиста, а по мишљењу многих и шовиниста пре свега због својих говора на обележавању годишњица у част преминулих муслимана.

Извор: Kurir sport

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ