Свет Србија

ИТАЛИЈАНИ ОТКРИВАЈУ: Велика превара ЕУ и Могеринијеве у вези Косова и Тачија

Бивши шеф економске јединице при Међународној цивилној канцеларији на Космету Андреа Лоренцо Капузела указао је на четири тачке које се односе на Хашима Тачија.

Доктор међуграничног упоредног права из Милана, како преноси Коссев, упозорио је и на однос званичника Европске уније према председнику самопроглашене државе.

“Под један – Европска унија је успоставила Специјални суд за ратне злочине. Под два – Тачи је очигледно осумњичени. Под три – Федерика Могерини и Јоханес Хан желе замену територија коју заговара Тачи. Под четири – Федерика Могерини је изабрала судије и тужиоце за суд“, навео је Капузела.

Потом је “повезао“ све четири тачке.

“Могу ли тачке од један до четири да допринесу да се објасни зашто овај суд још увек није ни против кога подигао оптужницу?“, упитао је Капузела.

Капузела који је на својој Фејсбук страници коментарисао актуелне теме на Косову, важи за значајног познавалаца и истовремено и оштрог критичара ЕУЛЕX-а и дела политичког врха Косова.

“Постоје многобројни индикатори који указују да је политичка елита на Косову укључена у корупцију и организовани криминал, али и после десет година ни једна значајна политичка фигура није ухапшена, нити је спроведена истрага, нити је кривично гоњена,“ оценио је раније ове године у интервјуу за Дојче веле, а сличне ставове изнео је и у претходном интервјуу за КоССев који је дао у Немачкој.

 

Извор: B92/KOSSEV