Свет

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ЗАКИНТОС! КЉУЧНИ СВЕДОК ТВРДИ: Бакари је био насилан и пијан, ОН ЈЕ ИЗАЗВАО ЦЕО ИНЦИДЕНТ!

Кључни човек суђења за убиство Американца на Закинтосу је недвосмислено изајавио како се покојни Хендерсон те вечери понашао насилно и изазвао цео инцидент, ударивши у главу пивском флашом једног од оптужених Срба

Амир Омерџић, Британац босанског порекла, један од оптужених за убиство америчког држављанина Бакарија Хандерсона на Закинтосу у јулу прошле године, међу којима су и седморица Срба, коначно је дао изјаву пред судом у Патри, након што је до сада из разних разлога био одсутан из суднице. Он је одбијао да изађе пред суд све док оптужница није преведена на енглески, приведен је јуче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди да се покојни Хендерсон те вечери понашао насилно и изазвао цео инцидент, ударивши у главу пивском флашом једног од оптужених Срб.Кад је видео да све постаје много озбиљније, Амир тврди да је покушао да их заустави.

– Пробао сам да га уразумим, јер је био пијан. Рекао сам му да иде кући, јер се агресивно понашао. Није пристао и казао ми је: „Хајде напоље, изађи и број, бићеш следећи!“ – рекао је он.

Пажњу патолога одавно је привукао предмет који се види на видео-снимку, а који би могао бити оружје којим је почињено убиство. Грчки патолози су већ раније тврдили да је Хендерсон убијен ударцима некакавим предметом који је био у рукама оптужених.

На последњем саслушању оптужени је изјавио да је реч о кључевима од мотоцикла.

– Ја сам сасвим сигурно узео кључеве од мотора, јер сам хтео да, уколико затреба, кренем за њим и видим шта се дешава – изјавио је оптужени и објаснио да, уколико затреба, кренем за њим и видим шта се дешава – изјавио је оптужени и објаснио да, када настану проблеми са туристима, што није ретка појава на Закинтосу, онда о томе обавештавају агенцију прекокоје су допутовали.

Судећи по извештају, Хендерсон кључевима никако није могао бити убијен.

Признао је да је и сам неколико пута ударио Хендерсона. Такође је изјавио да је, када га је власник локала питао да ли му је потребно неко додатно обезбеђење за журку коју је организовао за Србе, одговорио да то неће бити потребно.

Суђењу су поново присуствовали и родитељи Хендерсона, који је насмрт претучен испред бара „Баркод“ на Закинтосу у јулу прошле године.

– Мој син није био насилник, нешто друго мора да се догодило – изјавила је мајка Хендерсона после саслушања оптуженог.

С овим исказом, процес за убиство Бакарија Хендерсона улази у завршницу, око месец дана након што је почео. Наводно је остало још пет рочишта, па ако се настави досадашњи ритам суђења, до краја би требало да се дође 8. новембра.

 

Извор: Informer.rs/Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ