Србија

Вучић: Пензионерима веће пензије и посебна захвалност

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће у новембру пензионери добити веће пензије и да ће им из године у годину бити боље, а најавио је да ће им упутити и писмо уз захвалност што су поднели тежак терет економских реформи.

„Мислим да ће пензионери бити нешто задовољнији. То су дивни људи који су издржали и поднели највећи терет реформи, али озбиљних реформи, зато данас видите резултате и раст од 4,8 одсто у првом полугодишту ове године, смањење јавног дуга, да смо шампиони у привлачењу страних инвестиција…“, рекао је Вучић новинарима у Истанбулу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да Србија на озбиљан начин напредује у свим областима, од војске до инфраструктуре.

Према његовим речима, пензионери ће моћи и следеће године да очекују повећање, ако се буде наставило са добрим послом, дисциплинованим и одговорним понашањем.

„Ја сам им захвалан и сад је време да почнем да пишем писмо свим пензионерима. Неки ће да се љуте, неки ће да кажу нешто лепо, али се надам да ће да прочитају“, рекао је Вучић.

Упитан зашто би се љутили, каже да је то зато што је тешко да некоме објасните да нема новца и као пример навео да и руски председник Владимир Путин трпи критике због пензионе реформе.

„Као да смо ми волели то што смо морали да направимо, довели су нас лопови, криминалци, пљачкаши до ивице пропасти, уништили пензиони фонд. Људи кажу ‘зарадили смо те пензије’. Зарадили сте, али, ја им кажем ‘тог новца нема, појели су, потрошили су’…“, навео је Вучић.

Поновио је да су пензионери боље него остали слојеви друштва разумели неопходност реформи.

„Зато ћу да им се захавлим, зато ћу да напишем како је то изгледало, само неколико бројки да свако од њих може да прочита, јер знам да се они више него сви други радују успеху и будућуности наше земље. Њима ће бити из године у године боље“, рекао је Вучић.

Подсетио је да је минимална цена рада увећана за 42 одсто у односу на 2012. годину.

Тада је, према његовим речима, минималац био 162 евра, а од 1. јануара ће бити 230 евра.

„Показали смо да радимо више, да смо способни да изведемо консолидацију, да будемо дисциплиновани и одговорни и да напредујемо и да радимо, тако да што се економије тиче, нема проблема. Проблема има око регионалне политике и онога што се нас највисе тиче, а то је КиМ“, рекао је Вучић.

Наставићу да поштујем Меркел, била на власти или не

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Истанбулу да није радостан што немачка канцеларка Ангела Меркел после 2021. неће наставити да се бави политиком.

„Морам да се борим за Србију, али морам и да кажем једну личну ствар. Меркел је једна изузетно морална особа. Не морам увек с њом да се усагласим у свему, али нисам радостан што она неће после 2021. да настави да се бави политиком“, рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли би најава повлачења канцеларке могла да утиче на позицију Немачке у решавању питања КиМ.

Он је подвукао да није реадостан због најављеног повлачења Меркел из политике, јер мисли да ће се ретко наићи на људе који су тако и толико посвећени, који држе до своје речи, као што је то Меркелова.

„Ја сам неко ко је изузетно поштује и то ћу наставити да радим, била она на власти или не била“, нагласио је Вучић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ