Регион

Марковић: Они који славе Подгоричку скупштину величају нестанак црногорске државе

Председник Владе Црне Горе Душко Марковић оценио је на свечаности поводом обележавања Дана парламентаризма да је историја показала да је одбрана духа парламентаризма у Црној Гори у суштини одбрана државне постојаности.

„Чак и сурово затирање имена црногорског, на крају Првог светског рата, огрнуто је лажним плаштом парламентаризма. Под привидом народне воље, на такозваној Подгоричкој скупштини, избрисано је име Црне Горе, а са њим и црногорски Парламент, као темељ суверенитета сваке модерне државе.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Управо ових дана навршиће се сто година од тог трагичног догађаја. Сведоци смо да и данас међу нама има оних који желе да славе тај датум, величајући на тај начин заправо нестанак црногорске државе. Иза тога стоји јасна порука да би се они и данас, кад би им могло бити, на сличан начин обрачунали са црногорском државношћу, ударајући прво у темеље парламентаризма. Зато сматрам да је одбрана духа парламентаризма у Црној Гори у суштини одбрана државне постојаности. Надам се да смо сви заједно савладали ту демократску лекцију — да се држава не чува и унапређује јуришањем на зграду Парламента, баш као ни бојкотовањем парламентарног живота. Напротив! У том смислу, и са овог места и овим свечаним поводом, упућујем апел свим актерима политичког живота у нашој земљи да то никада више не сметну с ума“, рекао је Марковић.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ