Србија

Вучић: „Добио сам поруку од Лаврова… Далеко смо, много далеко“

Председник Србије Александар Вучић демантовао је да су руски шеф дипломатије Сергеј Лавров и саветник председника САД Џон Болтон договорили решење за Космет.

Лавров и Болтон су, каже, први пут разговарали о Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шта год да неко договара, мора Србија да се договори“, рекао је Вучић.

Додао је и да је добио поруку од Лаврова.

„Понављам вам – било шта да неко договара, мора Србија да се договори, а ми смо далеко, много, много далеко од било каквог компромисног решења“, рекао је Вучић.

Зато и јесте веома забринут због претње оснивањем војске такозваног Косова, ствари везаних за Интерпол, због онога што се дешава у вези с електросистемом, до тога да Приштина хоће да ограничи дијалог…

А има и пета ствар, додао је, а то је да желе да ставе на дневни ред скупштине у Приштини да је кажњиво нападати тековине борбе ОВК.

„То значи да сваки Србин који живи на КиМ мора да хвали те тековине“, додао је.

Навео је да је то неодговорност која нема граница, да га такве ствари брину и да не зна како на такво нешто уопште одговорити.

Вучић каже да би имало катастрофалне последице када би се и ми понашали тако неодговорно.

„Зато ћемо да гледамо да сачувамо стабилност и мир и да у том лудилу, који неко генерише, ми ни на који начин не учествујемо“, подвукао је председник Србије и додао и да када се сагледају ствари у свету и односи између великих сила, остаје још само да се оружано решавају проблеми, а ми у том и таквом свету морамо да сачувамо себе и будућност за нашу децу.

 

Извор: B92/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ