Србија

ВУЧИЋ О СКАНДАЛУ НА РТС: Не замерајте им ништа, ЈА САМ ПОНОСАН што је на Јавном сервису дозвољено да се прича против мене!

Председник Вучић је после обиласка Клиничког центра одговарао на новинарска питања

Председник је подсетио да је Бриселу изнео и предочио различите идеје о онеопходним компромисима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– О детаљима нећу да говорим док не будемо имали нешто у рукама. Ми треба да успоставимо границу, јер ја не знам где је данас граница, ја знам шта пише, а када одем на Косово сачека ме нека друга граница. Тражио сам и све време тражим компромис који би био мучан и тежак али би значио неко решење – рекао је Вучић.

Како каже, никада ни један акт неже донети пре провере од народа, али како каже, плаши се да неће имати шта да проверава.

Председник је поновио да о детаљима по питању КиМ не жели да говори јер, како каже, нема ничег кокретног.

– Не могу да говорим било коме, јер то могу да говоре људи који желе да све пропадне – нагласио је Вучић.

Председник се осврнуо и на чињеницу о помињању Ђиласа и Јеримића у једној емсији на Јавном сервису.

– Немојте да замерите људима све око Ђиласа и Јеремића, као што не сме да се прича о Ђиласовим секундама на Јавном сервису, ја разумем страх. Оно што је за мене важно, свхатио сам да ништа не разумеју о КиМ, као и о здравству. Да не говоримо о финансијској стабилности, три године је у суфициту за редом. То што је на Јавном сервису дозвољено да се прича против Александра Вучића, ја се поносим. Ја своје нисам постављао и доводио, нека им је срећан рад и желим им све најбоље – истакао је предсдник додајући да народ не може ништа конкретно да чује било шта од наших политичких противника.

– Ја никога не етикетирам, ја одговарам на питања, имам право да мислим! Никоме не браним да каже своје мишљење, али зашто нико не демантује моје изјаве ако нису истините?! Ја кажем шта мислим, нисам као неки што би новинаре, који ми имају мишљење супротно од њиховог, да стрпају у затвор! – рекао је председниик.

– Они неће да изађу на изборе, јер у неким општинама немају кога ни да кандидују. То су смешне приче. мени је свеједно. Народ ће добити власт и одговорност оних људи које они желе. Ми смо само једна странка, њих је 10 или 12 против једне странке. Ја очекујем да се боримо и покушамо да им се супроставимо. Ми ћемо да покјажемо шта смо све уложили и урадили – рекао је Вучић.

Како каже, они су мали, само једна странка, а њих је много, али како каже, бориће се.

– Ми смо по питању Косова светлосним годинама далеко од било каквог компромисног решења. Много сам забринут због претњи оснивањем војске, а чујем и да ће да ставе на дневни ред кажњивост за све оне који би да нападну ослобођујуће борбе Војске Косова – рекао је Вучић.

Како каже, неодговорност нема граница, и то су ствари, како каже, које га веома брину.

– Свему чему се радујем, ово што се дешава у Приштини врати у други део сурове реалности на који не знате како да одговарате. Зато ћемо да гледамо како да сачувамо стабичлност и мир, и да не учествујемо у том лудилу – рекао је Вучић.

Према његовим речима, остало је још само да се оружано решавају проблеми између неких великих сила, и додаје да ми као мали морамо да се боримо да сачувамо наш мир и нашу децу.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ