Србија

ОТКРИВЕН ПРЉАВИ ШИПТАРСКИ ПЛАН: На „Дан заставе“ 28. новембра спремају хаос на мосту у Косовској Митровици?!

На Дан албанске заставе, 28. новембра, Приштина ће организовати отварање моста у Косовској Митровици, који повезује северни и јужни део града, а планирана је и примопредаја дужности команданта КФОР-а, као својеврсна промоција војске Косова, пишу „Новости“.

Позивајући се на незваничне изворе, београдски дневник наводи да би овом догађају требало да присуствује и адмирал Џејмс Фого, командант здружених снага НАТО у Напуљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре тога, како стоји у тексту, уследиће и последњи, формални корак ка остварењу овог подмуклог плана: одржавање седнице парламента, на којој ће бити усвојене коначне верзије три закона о косовским безбедносним снагама.

Тим документима се, пишу „Новости“, број припадника дуплира – уместо 2.500 планирано је њих 5.000, плус 3.000 у резерви.

Извор „Новости“ из безбедносних структура открива да Приштина грчевито тражи било какав повод за ескалацију насиља у којем би се Срби нашли на мети.

Због тога се и Дан албанске заставе, и комплетан програм који се спрема за тај дан у Митровици, третирају као потенцијално веома опасно жариште, јер је циљ Албанаца да изазову „сукоб ограниченог карактера“, закључује београдски лист.

 

Извор: Informer.rs/Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ