Србија

СТЕФАНОВИЋ НОВИНАРИМА: Купите заштитну опрему кад дође опозиција, да вас штити док вас буду тукли!

Министар полиције Небојша Стефановић каже да би опозиција најрадије отерала све инвеститоре, и генерално све што ваља у Србији, те би главни и једини инвеститори били они сами. Апелује на новинаре да купе заштитну опрему за посао када примете да се приближава време опозиције, како их не би тукли када кажу нешто што им се не допада

У изменама и допунама Закона о полицији предвидели смо оне измене које се тичу примања полицијских службеника, каже за „Ново јутро“ министар полиције Небојша Стефановић. Подсетио је на каријерно напредовање које је уведено законом из 2016. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У МУП-у је постојала врста неједнакости, па су тако постојали они који су обављали сличне послове за различите плате. Ми никоме нећемо смањити плате, већ ћемо, захваљујући добром раду Владе, ићи са бржим растом плата код оних који имају мање плате и који су, условно речено, оштећени. Они који имају више плате имаће спорији раст истих. Једнак и равномеран раст успоставиће се када се плате једних и других готово изједначе – објашњава министар Стефановић, додајући да се овако негује једнакост и исто вредновање рада оних који обављају исте послове.

Говорећи о техничким прегледима, Стефановић каже да је укинута одредба да се они обављају два пута годишње за возила старија од 15 година. Подсећа да је смањена толеранција за прекорачење брзине, а да су казне остале исте.

– Захвалан сам свима који су постали одговорнији и молим људе да мисле о себи, својој породици и деци и да везују појасеве – каже министар. Истиче да је смањен број саобраћајних незгода и смртних последица, али то још увек није довољно.

Каже да данас нема заштићених, иако опозиција говори другачије.

– Видим код Ђиласа, Јеремића, Јанковића, али и њихових следбеника, то да немају своје мишљење, већ им је оно диктирано, и видим опасну мантру која каже: „ми смо одлучили да је он криминалац и када дођемо на власт, ухапсићемо га“. Они су већ направили спискове и то би била једна потпуно партијска држава која ће све одлучивати у тајкунско-партијском кругу који је сада формиран. Очигледно је да они себе сада доживљавају као врсту револуционарне правде, али ја бих то назвао „повратком тајкуна на власт“ – каже министар.

Истиче да се Влада бори за права људи, да се бори за бољи економски амбијент, а да је с друге стране опозиција која тера стране инвеститоре и жели затварање фабрика.

Апелује на новинаре да купе заштитну опрему за посао када примете да се приближава време опозиције, како их не би тукли када кажу нешто што им се не допада.

– Ако то буде модел те власти, биће то модел када ће све отићи из земље и остаће им само револуционарна права. Отераће све што ваља у земљи и инвеститори могу да буду само они сами – каже Стефановић.

Није први пут да Весељи Вучићу црта мету на челу
Безбедносна ситуација на Косову и Метохији је сложена, каже министар Стефановић и додаје да председник Србије Александар Вучић није непријатељ Албанаца који живе на КиМ, већ оних који желе да протерају и убију Србе који живе у јужној покрајини.

Коментарисући изјаву брата Рамуша Харадинаја да је убијао Србе и „да му је жао што их није убио више“, али и то што се у приштинским медијима Вучић етикетиран као највећи непријатељ независности Косова и да се спрема хаос на мосту на Ибру на Дан албанске заставе, Стефановић каже да је то све већ познато и да је ситуација сложена.

– Председник није непријатељ Албанаца, они живе на територији наше земље на КиМ. Александар Вучић јесте непријатељ оних људи који мисле да питање Срба на КиМ могу решити тако што ће да их протерају или убију, да им узме органе. Они који тако мисле су наши напријатељи – нагласио је Стефановић.

Он је додао да се председник труди да заштити права Срба, јер су они данас угрожени на КиМ, да се бори за њихову безбедност, сигурност, право да раде, за њихов живот.

– То што Кадри Весељи црта Вучићу мету на челу то није први пут да ради. Он то ради да прикрије многе ствари који њима не иду на руку. Њима у међународној заједници не иде како су замислили – додао је министар.

 

Извор: Informer.rs/Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ