Србија

ВУЧИЋ: Нисам непријатељ Албанаца, већ оних који би да убијају Србе!

Председник Александар Вучић је гостовао на ТВ Првој где је говорио о изјави Кадрија Весељија да има само једног непријатеља – Србију и Вучића

– Ја пре свега хоћу због Албанаца желим да кажем да ја нисам њихов непријатељ. Ја сам непријатељ свакоме ко би да уништава српски народ или ко покушава да угрози српску безбедност. Мој посао је да штитим интересе српског народа. Знам да би они волели да имају противнике који не штите српске интересе – рекао је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли Србија може да се суочи са догађајем у кафићу Панда пре 20 година?

– Имамо нека сазнања, али наши органи трагају за потпуном истином. Родитељи треба да буду уверени да нећемо истину крити без обзира ко је умешан у тај страшни злочин, без обзира да ли су умешани Албанци или Срби – рекао је председник.

На питање новинара да прокоментарише насловну страну Илустроване политике, на којој је писало „Пси су пуштени“, Вучић је рекао:

– Видео сам насловну страну и као председник и обичан човек то осуђујем. То није дискурс који желимо и то се неће понављати. Нисам ја полицајац да бих кажњавао, у овој земљи се не кажњава уређивачка политика – рекао је Вучић и додао:

– Имали смо ми насловне и у којма се каже само снајпер Србију спаша, а ви сте тада ћутали. Ви ме нисте питали, ни данас ме нисте питали да ли сте забринути. Ја имам исте аршине и за Илустровану политику, за Драгана Ј. Вучићевића, и за оне који туку новинарке…“

Једно од питања за председника Србије била је и подела медија на оне против власти и оне на страни власти.

– Је ли неком забрањено да говори? Да ли је неко санкционисан и да ли некоме нисам одговори на питање? Да ли сте видели Недељник, Време, Блиц, Данас… Ја се не жалим, не кукам. Драго ми је што је тако. То снажи демократију, то ме подстиче да радим боље. На ваше две телевизије, све емисије су против мене, чак ме има највише и у хумористичким садржајима. Смем да имам очи и да мислим – рекао је Вучић.

Да ли ћете стати у заштиту Расима Љајића?

– Расим Љајић није нарко дилер и стаћу у његову одбрану, остаће у Влади да ради – рекао је председник.

Колико је данас помирена Европа?

– Данас је стогодишњица велике победе, предивна победа скупо плаћена и она нас обавезује да се одговорно понашамо у будућности. Србија ће чувањем мира и јачањем економије постати јача – закључио је председник.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ