Спорт

Чим је изгубио 1. место на листи од Нолета, Надал предложио промену правила која би од тениса направила потпуно други спорт!

Шпански тенисер сматра да се „бели спорт“ креће у погрешном смеру

Шпански тенисер Рафаел Надал изубио је прво место на АТП листи од Новака Ђоковића, након што се повукао са Мастерса у Паризу, а његов први потез после скидања са трона био је предлог да се промени правило везано за сервис.

Наиме, Надал сматра да се тенис креће у погрешном смеру и да су играчи све већи и снажнији и да се последњих година све више ослања на сервис.

– Тенис се креће у погрешном смеру. Играчи су све већи и снажнији, а ако у следећим годинама не пронађемо добро решење, плашим се да ће се овај спорт ослањати само на снагу и на сервис. То може бити опасно. Сада немам конкретну идеју у глави, али можда не би било лоше да се укине други сервис – поручио је Надал.

Нема сумње да би ово правило потпуно променило тенис и да би таленат играча и сама игра у пољу више дошла до изражаја. Ипак, Надала демантује и сама АТП листа, где прва три места годинама заузимају он,
Ђоковић и Федерер, којима сервис није главно оружје, а да играчи којима је сервис главно оружје, попту Кевина Андерсона и Џона Изнера, никада нису били у ТОП 5 тенисера.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ