Спорт

Чим је изгубио 1. место на листи од Нолета, Надал предложио промену правила која би од тениса направила потпуно други спорт!

Шпански тенисер сматра да се „бели спорт“ креће у погрешном смеру

Шпански тенисер Рафаел Надал изубио је прво место на АТП листи од Новака Ђоковића, након што се повукао са Мастерса у Паризу, а његов први потез после скидања са трона био је предлог да се промени правило везано за сервис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Надал сматра да се тенис креће у погрешном смеру и да су играчи све већи и снажнији и да се последњих година све више ослања на сервис.

– Тенис се креће у погрешном смеру. Играчи су све већи и снажнији, а ако у следећим годинама не пронађемо добро решење, плашим се да ће се овај спорт ослањати само на снагу и на сервис. То може бити опасно. Сада немам конкретну идеју у глави, али можда не би било лоше да се укине други сервис – поручио је Надал.

Нема сумње да би ово правило потпуно променило тенис и да би таленат играча и сама игра у пољу више дошла до изражаја. Ипак, Надала демантује и сама АТП листа, где прва три места годинама заузимају он,
Ђоковић и Федерер, којима сервис није главно оружје, а да играчи којима је сервис главно оружје, попту Кевина Андерсона и Џона Изнера, никада нису били у ТОП 5 тенисера.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ