Србија

ВУЧИЋ ПОТВРДИО: Кандидоваћемо се за Мундијал 2030. године заједно са Румунијом, Бугарском и Грчком! ИМАМО ШАНСУ!

Румунија, Бугарска, Грчка и Србија кандидоваће се за светско првенство у фудбалу 2030. године, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је то рекао новинарима након састанка квадрилатерале у Варни и додао да је то идеја грчког премијера Алексиса Ципраса, а да је договорено на састанку са бугарским и румунским премијерима Бојком Биросовим и Вјориком Данћилом.

Он је рекао да је план да се кандидујемо и за Европско првенство у фудбалу 2028. године.

За 2030. годину противкандидати су Аргентина, Парагвај и Уругвај, објаснио је Вучић и додао да су 2026. годину “добиле” Канада, САД и Мексико.

– Нама је шанса што је Мексико као једна од Латиноамеричких земаља већ добила 2026.годину. У сваком случају, где год да буде, на Балкану или у Аргентини, Парагвају, Уругвају, то ће бити добро светско првенство – рекао је председник Србије.

План је и кандидатура за Европско првенство у фудбалу 2028. године, што ће, каже он, бити проблем и огроман подстицај за Србију.

– То ће наравно бити проблем, али и огроман подстицај да почнемо да радимо на стадионима и да видим како и на који начин можемо да унапредимо наше стадионе и нашу спортску инфраструктуру – закључио је Вучић.

 

Извор: Tanjug

Loading...