Србија

Вучић: Судбина Косова сада зависи само од Трампа

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас захвалност америчким конгресменима који су затражили да САД подржи Србију у тражењу компромисног решења за Косово, али је приметио да је најважније шта ће рећи председник САД Доналд Трамп и његови најближи сарадници.

Осам америчких конгресмена затражило је од државног секретара САД Мајка Помпеа континуирану подршку залагањима Србије у циљу трагања за мирним, одрживим и кроз преговоре постигнутим решењем за односе са Косовом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хвала тим људима, али имате и друге групе конгресмена. Није то увек једноставно. За нас је важно шта ће рећи (Доналд) Трамп, (Џон) Болтон, (Мајк) Помпео, најближи Трампови сарадници, а наравно да је важна иницијатива конгресмена и веома смо им захвални“, рекао је Вучић новинарима у Варни.

Председник је навео да би требало да се састане конгресменом Тедом Поом, који је у посети Београду, а који је, како каже, пријатељ Србије који је много учинио учинио за пријатељство Србије и САД.

„Верујем да ћемо бар имати прилику увек, у сваком тренутку, да америчким партнерима објаснимо позицију Србије, наше жеље, наше могућности и оно што је реално што би могло да допринесе очувању дугорочног мира и стабилности на Западном Балкану“, рекао је Вучић који је у Варни учествовао на самиту квадрилатерале Србије, Грчке, Бугарске и Румуније.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ