Србија

ДАРКО ЈЕ ПОД ЈАКИМ ЛЕКОВИМА, ПРОБЛЕМ СУ ПЛУЋА И БУБРЕЗИ! Лекар открио најновије детаље БОРБЕ ЗА ЖИВОТ певача

Дарко ће морати на операцију 12. новембра

Последњи радни дан у недељи је у КБЦ Земун протекао у знаку конзилијума, на којем је одлучено да певачу Дарку Лазићу бутна кост и кук буду оперисани следећег понедељка, 12. новембра. Наравно, услов је да му стање буде стабилно и да не буде погоршања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дарко је сада пуно боље у односу на то како је био. Свестан је, комуникативан, весео, пун духа… Тачно је да је под јаким аналгетицима, али узевши у обзир тежину његових повреда, то је сасвим нормално. Од лежања му се на плућима створио секрет, па од јуче узима и лек за искашљавање, али сви остали органи су витални. Кад кажем сви, мислим и на бубреге, који, истина имају ослабљену функцију, али због тога му свакодневно радимо дијализу, тако да и то држимо под контролом – каже за „Ало!“ лекар с одељења интензивне неге, који је задужен за Дарков опоравак.

Он нам је такође објаснио да то што се певач свакодневно дијализира не значи нужно да ће он довека бити дијализни пацијент.

– Дијализа коју Дарко добија није иста као она коју примају типични бубрежни пацијенти. Ова његова се односи на пацијенте који су услед неких повреда или незгоде повредили бубреге, те ослабили њихову функцију. План је да количину дијализа како време одмиче, а његов опоравак напредује смањујемо, до коначног искључења. Ми не мислимо да ће он доживотно примати дијализу, већ очекујемо да ће бубрези повратити своју функцију кроз време – објашњава лекар.

Породица певача Дарка Лазића пуно је боље од када су од лекара чули позитивне вести. Међутим, све што се с њим десило, оставило је трага и по њихово здравствено стање.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ