Свет

ЕРДОГАН ОТКРИВА: Ево ко је наручио убиство Кашогија

Наредба да се убије новинар Џамал Кашоги стигла је са „највишег нивоа“ саудијске власти, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у тексту за „Вашингтон пост“.

„Ја не верујем ниједну секунду да је краљ Салман, чувар светих џамија, наредио убиство Кашогија“, написао је Ердоган, додајући да нема разлога да верује да убиство одражава званичну политику Ријада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио да прошло месец дана од убиства и да и даље нема тела. „Он барем заслужује сахрану у складу са муслиманским обичајима“, написао је Ердоган, додајући да и поред добрих односа Турске и Саудијске Арабије Анкара не може да се прави да не види да се догодило планирано убиство.

Он је рекао да убиство Кашогија представља јасно кршење Бечке конвенције о конзуларним односима.

„Уколико починиоци не буду кажњени то ће створити веома опасан преседан“, написао је Ердоган, додајући да је Турска посебно забринута чињеницом да Ријад није предузео мере против саудијског генералног конзула, који је лагао медијима и који је побегао из Турске.

Раније, саветник турског председника Јасин Актај, рекао је да верује да је тело Кашогија растворено у киселини након што је исечено на комаде.

 

Извор: Srna

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ