Православље

МОЛИТВА СВЕТОМ СИМЕОНУ СТОЛПНИКУ: Да вам крене на боље данас се помолите великом чудотворцу

МОЛИТВА светом СИМЕОНУ СТОЛПНИКУ 

О, свети Симеоне, ка Небу уздигнути за живота, на Небо подигнути и после смрти, ти постаде темељ столпника и пример узвишене и неисказане побожности у Цркви Христовој. Јер ти, вођен Духом Светим, први сазида стуб и попе се на њега да се даноноћно молиш Богу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осамдесет година ти стајаше на киши и ветру, студени и жеги, узносећи молитвене уздахе за очишћење своје душе од грехова и страсти, али још више се молећи Богу за све потребите и немоћне који су ти у рекама долазили.

Зато те је Бог наградио радошћу неисказану људским речима у Царству Своме, и подарио ти благодат да чиниш чудеса и после смрти, и помажеш свима које те усрдно за нешто моле.

И ево, ми, грешни и недостојни, стојимо у подножју стуба твојих врлина којима си ти на Небо уздигнут, и смирено просимо од тебе да се и нас сетиш у својим молитвама Господу.

А пошто ми не знамо шта треба да молимо, а и оно што можда знамо, не испуњавамо, предајемо се у твоје руке, да нас као малу децу храниш благодаћу Христовом, како би оживили душе за вечно блаженство. Јер ми можда и хоћемо да се спасемо, али воља нам је слаба, па као слама брзо планемо, али се брзо и угасимо, и онда опет нашим душама мрак завлада.

Помози нам да постанемо постојани и чврсти у вери и испуњавању заповести Христових, и да у смиреном покајању дочекамо крај овоземаљског живота.

Јер када си ти, који си природу људску победио, и уподобио се анђелима, непрестано вапио Богу да ти опрости грехе, ми, који смо пучине греха, да ли би и за сву вечност исплакали сва своја безакоња. Али, знајући за безмерно човекољубље Божије, припадамо теби, верном слуги Његовом, да нас заступаш пред Њим, да се смилује на нас.

И као Свемилостив, да нас, као децу Своју, барем због покајања, ако не због добрих дела, пригрли, и уведе у Царство Своје, да вечно славимо најсветије Име Божије, Оца и Сина и Светога Духа.

Амин.

 

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ