Свет Србија

СКАНДАЛЧИНА У ПАРИЗУ! Застава ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО вијори са заједно са обележјима ДРЖАВА ПОБЕДНИЦА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Застава тзв. “државе Косово” данас се усред Париза поносито завијорила са заставама других држава победница – учесница у Првом светском рату.

Косово не само да није било учесник Великог рата, већ тада није постојало чак ни као јужна српска покрајина. А стављено је “раме уз раме” са државама, учесницама рата, и то у време када је било терирорија чији је део након балканских ратова припао Краљевини Југославији, а део Црној Гори.

Скандалозна је и чињеница да се ради о “држави” коју ни данас не признају све чланице Европске уније.

Ипак, Косово се некако нашло међу више од 20 земаља чије су заставе истакнуте у париском Нотр-Даму, најављујући предстојеће обележавање једног века од победе Првом светском рату.

– Застава Косова први пут плови у Нотр-Даму у Паризу, у оквиру обележавања стогодишњице од краје Првог светског рата – поделио је један корисник Твитера.

Непромишљеност, незаинтересованост, незнање или једноставно одбијање да се гледа у прошлост… Све ово би могла да буду тумачења одлуке француских власти да Косово уврсте међу све оне земље које су почетком прошлог века претрпеле невиђене губитке, и у људству и тако што су им земље биле разорене на све могуће начине.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Novosti.rs

Loading...