Србија

Стефановић: Криминалци се више неће осећати комфорно у Србији

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас Полицијску управу у Крагујевцу и поручио да се криминалци у Крагујевцу и у свим општинама ове управе неће осећати комфорно и да се грађани могу ослонити на полицију

– Овде постоји снажан рад полиције на сузбијању свих облика криминалитета нарочито оних тешких кривичних дела којих срећом имамо све мање. Видим решеност и способност професионалаца у редовима полиције да организованом криминалу стану у потпуности на пут. Криминалци се неће осећати комфорно и добродошло и грађани могу да знају да се на момке и девојке који раде у полицији могу итекако ослонити – рекао је министар Стефановић.

Министар је истакао да се у Полицијској управи у Крагујевцу осећа жеља људи који ту раде да сузбију криминалитет и да својим грађанима буду на услузи.

– Драго ми је да долазим у једну полицијску управу која уме да се ослони на сопствене снаге и цени материјално-техничке ресурсе које је Министарство обезбедило – рекао је министар Стефановић.

Према његовим речима, Министарство унутрашњих послова ће наставити да ради на унапређењу услова рада својих припадника.

– Посао Министарства је да у наредном периоду покушамо да обезбедимо боље услове за рад, да видимо шта можемо да урадимо за изградњу нових објеката за полицију, обезбедимо нова возила и техничке ресурсе који су важни за рад полиције. Желим да унапредимо и рад људи из Сектора за ванредне ситуације, набавимо нова возила, да решимо проблеме који се тичу смештаја ове јединице. Радићемо на томе да буду ефикаснији и више на услузи грађанима – нагласио је Стефановић.

Приликом посете Полицијској управи, министар Стефановић је разговарао са припадницима полиције о конкретним начинима за унапређење рада, као и о материјалним средствима које је неопходно обезбедити у наредном периоду.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ