Свет

Свет у хаосу! Трамп запретио Ирану катастрофом

Фото: Јутјуб

Председник САД Доналд Трамп је изјавио да Иран очекује економска катастрофа. Једини начин да се она избегне био би да се закључи нови споразум о нуклеарном програму са Вашингтоном.

„Наш циљ је да приморамо режим да направи јасан избор: или да прекине своје злонамерно понашање или да настави пут ка економској катастрофи“, изјавио је Трамо, наводи сајт Беле куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, САД су увек отворене за нове договоре са Ираном који би му „заувек блокирали пут ка нуклеарном оружју, тицали се целог спектра његових злонамерних акција и који би били достојни иранског народа“.

„До тада, наше историјске санкције ће остати на снази у пуном обиму“, нагласио је Трамп.

Европска унија, Француска, Немачка и Велика Британија су у заједничком саопштењу поручиле да жале због одлуке Вашингтона да поново уведе санкције Ирану.

„Наш циљ је да се заштите европски економски актери који имају легитимну трговинску размену са Ираном, у складу са европским законодавством и Резолуцијом 2231 Савета безбедности Уједињених нација“, наводи се у саопштењу високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини и министара спољних послова и финансија Француске, Немачке и Британије.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ