Спорт

СРЂАН ЂОКОВИЋ: У Паризу се видело да запад не воли Новака, али ће морати да се помири с тим да је он најбољи свих времена!

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера света Новака Ђоковића, изјавио је да се и у полуфиналу Мастерса у Паризу против Роџера Федерера видело да западни свет није наклоњен српском асу.

Ђоковић је, говорећи о периоду када је Новак био ван форме, рекао да се његов син често инатом борио против свих недаћа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Коментари су погађали Новака. Једина копча са својом земљом су друштвене мреже. Погађали су га коментари. Није било лако ни њему ни његовој породици. Он је део српског народа, ми смо познати инаџије. И тамо преко кад навијају против њега, он се заинати и покаже да је од челика. Као на мечу против Роџера у Паризу. Нажалост, тај западни свет га не воли. Они га страшно поштују и цене те његове успехе, али га не воле. Мораће да се помире с тим да је он најбољи и да ће бити најбољи у историји тениса. То је сигурно. Један од најбољих спортиста икада. А зашто у Кини игра најбоље и зашто се тамо најбоље осећа? Зато што тамо осећа љубав. Они га стварно воле“, рекао је Срђан Ђоковић гостујући на ТВ Прва.

Коментаришући дуел Новака и Роџера у Паризу, Срђан Ђоковић је истакао да су њих двојица још једном потврдили да немају праве наследнике.

„Меч Новака и Роџера је био невероватан меч. Два шампиона су показала да су и даље шампиони. Мораће ови клинци да сачекају да они оду у пензију како би дошли на њихово место.“

Ђоковић је веровао да ће се Новак брзо вратити на врх тениса, као и већина људи у Србији.

„Ја сам очекивао да се Новак брзо врати на трон. Ја сам оптимиста у животу. Познајући њега и његов ментални склоп, апсолутно сам био убеђен да ће повратак бити брз. Тешко је када се појаве коментари који оспоравају Новака. Али, они су мањина и нећу више о њима да причам. Они су незадовољни својим животом, не знају шта ће са собом. Уместо да им нечији успех буде стимуланс, они ниподаштавањем туђих успеха правдају своје неуспехе. Они су небитни. Огромна већина бодри Новака, они су палили свеће, молили се за њега. То је та позитивна енергија која је из народа проистекла и допринела да се повратак догоди брзо.“

Новак је одавно показао своју приврженост Србији.

„Ми смо Срби, српскога рода, одлучили смо да живимо у својој земљи, међу својим народом. Србија и српски народ нема чега да се стиди. Ми смо стара светска цивилизација и део европске породице народа. Ми нисмо геноцидни, ми нисмо убице и кољачи како нас поједини представљају. Ми смо нормална земља са нормалним народом, у центру Европе. Новак је увек истицао са задовољством одакле потиче. Сад сви знају да је Новак једнако Србија и Србија једнако Новак.

 

Извор: Kurir sport/TV Prva

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ