Свет

ТРАМП НАЈАВИО ХАОС НА ГРАНИЦИ! Лидер САД запретио азилантима који се приближавају Тексасу, пуцаћемо на сваког ко нам се приближи!

Амерички председник Доналд Трамп најавио је масакр миграната на својој јужној граници

Он је запретио да ће његови војници пуцати на људе из каравана који се из Централне Америке приближавају Тексасу јер им ни по коју цену неће дозволити да изврше инвазију на његову државу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Камен као метак
Трамп је озбиљне претње изнео на конференцији за медије у Белој кући. Он је нагласио да најмање 5.200 војника које је послао да чувају границу има право да решета избеглице.

– Рећи ћу вам ово: Свако ко покуша, ма и помисли да баци каменице или друге предмете на оружане снаге, биће упуцан. Рекао сам војницима: „На камен гледајте као на метак.“ Лоше ће проћи сви који нам се приближе. Ти људи неће бити примљени у нашу земљу – запретио је Трамп, који размишља да пошаље додатних 8.000 војника како би приморао караван да се врати у Ел Салвадор, Никарагву и Хондурас, одакле су и пошли на путовање.

Упоредио их са убицама полицајаца

Лидер САД Доналд Трамп поделио је предизборни спот, у којем је мигранте упоредио са убицама полицајаца. На снимку је приказан осуђени Мексиканац Луис Бракамонтес, који је убио двојицу службеника полиције након што је илегално ушао у Америку. Изнад његове фотографије стоји натпис: „Убићу још полицајаца.“
Бројни сенатори и конгресмени оптужили су Трампа за расизам и навели да је то најсрамнији спот у историји америчких избора.

Лидер САД истакао је да се нада да војници неће морати да употребе пушке. Међутим, сумња у то с обзиром на тренутну ситуацију у Мексику, где се налази први део каравана, који броји око 4.000 миграната.

– Ти каубоји су напали мексичке војнике и полицајце и тешко их повредили. Најгоре је што не знамо ко су ти бандити. Све што знамо је да су то прилично сурови појединци чим су успели да толико разбуцају мексичке оружане снаге. Мексиканци су били изненађени и јасно нам ставили до знања да су то криминалци. Нећу дозволити да се уселе у САД и кваре нашу омладину – објаснио је Трамп.

Увео санкције Куби

Амерички председник Доналд Трамп увео је санкције Куби и Венецуели јер те две земље наводно крше људска права. Ембарго је најавио Трампов саветник за националну безбедност Џон Болтон.

– Увели смо санкције десетинама организација које контролишу кубанске тајне службе и војска. Поред њих, на црној листи се већ налази више од 200 компанија које сарађују са кубанском армијом – рекао је Болтон.

Шеф Беле куће нагласио је да има резервни план у случају да мигранти не одустану од својих намера.

– Сви из каравана који стигну надомак Тексаса мораће у шаторе. Направићемо град шатора и они ће остати тамо. Нећемо раздвајати породице, већ ће деца бити са мајкама. Кад схвате да им ипак нећемо одобрити улаз, вратиће се. Остали ће видети како су њихови претходници прошли, па више неће ни покушавати да дођу код нас – навео је Трамп.

Није политичко питање

Он је негирао да злоупотребљава мигранте за кампању пред изборе за Конгрес, који се одржавају 8. новембра.

– Ово није политичко питање. Ради се о томе да не желим да дозволим да неколико хиљада опасних, непознатих људи искористи наш усељенички систем. Доста је било – нагласио је Трамп.

Шеф Беле куће и раније је поручивао да је за њега заустављање азиланата питање од националног значаја. Караван са мигрантима је до сада, иначе, стигао до града Матијас Ромеро у централној мексичкој држави Оаксака. Одатле ће морати пешке до америчке границе будући да су локалне власти наредиле превозничким компанијама да људима ускрате аутобусе. Мигранти су успут морали да спавају по напуштеним хотелима и градилиштима, а појединци су убијали змије отровнице. То, међутим, неће одвратити намернике који су поручили да ће по цену живота стићи до Америке.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ